Några av världens största festivaler

Är man beredd att åka utomlands kan man såklart få se och uppleva en del festivaler som inte kan mäta sig med de man finner på hemmaplan. Man kan här läsa om några av de mäktiga upplevelser man kan få utanför landets gränser.

Ett av de första namn många skulle komma att tänka på när man nämner festivaler utomlands är Glastonbury festival. Sedan 1970 har denna festival arrangerats i Pilton, England, med endast några få uppehåll på vägen. Glastonbury är festivalernas festival, en enorm tillställning som attraherar otroligt många besökare. Cirka 175 000 människor besöker årligen festivalen, för att njuta av inte bara bra musik utan även dans, teater, cirkus, kabaret och många andra kulturinslag. Förra årets bokningar inkluderade bland annat omåttligt populära Ed Sheeran, Foo Fighters och Radiohead. Ett måste för musikälskaren att någon gång besöka! Cirka 2600 kronor får man betala för att se denna praktfestival.

För de som älskar elektronisk musik och enorma fester så är Tomorrowland i Belgien det givna alternativet. Denna färgglada, galna festival underhåller besökarna med stora bokningar, sagotema och cirka 180 000 besökare. De genres man främst hittar på Tomorrowland är House, trance, dubstep och hardstyle, men man finner här det mesta inom elektronisk musik. Är man intresserad av att besöka Tomorrowland gäller det att vara snabb då biljetterna släpps. För biljettpriset får man en oförglömlig upplevelse med ungefär 400 spelningar.

Man behöver inte åka särskilt långt för att uppleva en av Europas bästa multigenre-festivaler. Inte långt från Köpenhamn i grannlandet Danmark hittar man Roskildefestivalen. Även det en legendarisk festival som har gett generationer oförglömliga festivalupplevelser. På Roskildefestivalen får man inte bara musikupplevelsen utan även den genuina festivalkänslan med tiotusentals besökare sovandes i tält.

De som älskar japansk kultur, anime, sushi, listan kan göras lång, så kan ett besök i Japan kombineras med en vidunderlig musikupplevelse i Fuji. Fuji rock festival är en grönskande musikfestival med stora bokningar, otrolig natur och möjlighet till bad i varma källor emellanåt musikupplevelserna. Dessutom så säger man att festivalområdet är ett av världens renaste. Åk till Japan i juli och upplev denna vackra festival!

Man borde inte prata om internationella musikfestivaler utan att nämna Coachella. Denna gigantiska musikfestival med musik från alla möjliga genrer äger rum i Colorado-öknen i USA varje år. Ett typiskt år besöker cirka 250 000 människor denna festival, som både erbjuder musik och andra konstformer. Här kan man förvänta sig att se de allra största spela. Listan på medverkande artister är oändlig!

Szoigetfestivalen i hjärtat av Budapest är något alldeles speciellt. Föreställ dig en festival mitt på en ö i en av Europas största huvudstäder. Cirka 1000 akter spelar här under den dryga vecka då festivalen äger rum. På senare år har den blivit en av Europas största festivaler som attraherar besökare från hela vida världen!