Festivaltips

På en festival är det självklart musiken som är i fokus och det som alla besökare är där för. Men en festival är ändå mycket mer än så. Det handlar även om gemenskap och att ha roligt. När du ska umgås med både gamla och nya bekantskaper på festival kan det vara roligt att umgås över en god dryck. När du ska iväg på en festivalhelg kan det därför vara trevligt att ta med något gott vin. På Vinoteket kan du beställa allt vin som du behöver till din festivalvistelse. Det finns mängder med olika viner som du kan beställa på Vinoteket, du kan bland annat beställa temalådor med vin. Du kan hitta allt från röda och vita viner men även mousserande vin på Vinoteket. Det finns även många alkoholfria viner på Vinoteket som du kan beställa om du vill ha något utan alkohol. Det är lite festligare att ha ett alkoholfritt vin när du ska umgås med dina vänner än att dricka enbart läsk eller vatten. Vin är inte bara alkohol utan kan även avnjutas utan.

Många förknippar alkohol och festival med varandra. På själva festivalområdet får du oftast inte ta med dig någon egen alkohol. Men du kan dricka din medhavda alkohol eller annan dryck utanför områdets gränser helt fritt. Om du inte vill dricka alkohol brukar det finnas bra alkoholfria alternativ som säljs på området.

Praktiska saker som är bra att tänka på

När du ska åka på festival finns det några praktiska tips som du kan ta med dig för att upplevelsen ska bli optimal. Försök att packa lätt, det kommer förmodligen att bli nog tungt med det du har. Ta inte heller med dig överdrivet mycket kläder eftersom du förmodligen inte kommer att byta om så ofta som du tror. Att ha bra skor är a och o för att du ska få en bra upplevelse. Välj ett par skor du inte är rädd om, helst stövlar om det är lerigt. Om du ska bo i tält och inte kan låsa in dina värdesaker är det en bra idé att ta med dig så lite värdesaker som möjligt. Det kan vara en fördel att åka till festivalplatsen dagen innan för att hinna utforska området, sätta upp tältet och hinna landa innan allt drar igång. Det kan vara trevligt att bara hänga där med dina kompisar. Du kan också få en mycket bättre tältplats om du är där i god tid.