Redo för festivalen med kläder från NA-KD

Sommaren står för dörren och snart är säsongens festivaler i full gång. Redan nu kan du fundera på vilka festivaler du vill besöka i år. Det ger dig tid att välja stil och leta efter de rätta plaggen. Med kläder från NA-KD kommer du garanterat passa in och samtidigt lägga grunden för din unika look.

Festivaler andas atmosfär och utöver musiken är det alla besökare som tillsammans bidrar till den. Varje festival har sin specifika stil och lockar en särskild grupp människor. Alla festivaler bjuder inte på musik och har du tänkt gå på fler festivaler av olika typ är det bra att tänka brett för att kunna använda samma plagg i olika sammanhang.

Både temat och personlighet avspeglas i kläder och accessoarer. Valet av kläder beror helt och hållet på vem du är och vad du vill uppnå. Ofta väljs kläder i samma stil som du är van vid att bära och det skapar en trygghet och igenkänning, men ibland är det självklara valet inte det som är mest lämpligt om du vill skapa en ny look eller kunna anpassa den till ett särskilt tillfälle. Med tanke på hur många olika festivaler det finns att välja mellan finns det alltid några kläder som passar.

Att skapa en garderob med variation innebär så mycket mer än att dela in den i kortärmat och långärmat, liksom mönstrat och enfärgat. För många är det viktigt att hitta rätt detaljer och då kan ett diskret basplagg ge utrymme för möjligheten att förändra din look beroende på vad du vill uppnå. Basplagg är trots sin diskreta look det bästa sättet att ge utrymme för dina andra unika plagg och accessoarer. Samtidigt behöver basplaggen vara långt ifrån tråkiga så leta därför efter plagg med edge. En klassisk svart tröja kan ha ett udda snitt eller andra detaljer som gör att den sticker ut. Detsamma gäller andra basplagg som jackor, jeans och skor. Välj något som fungerar i fler sammanhang men utan att vara neutrala. För att bryta av och skapa rätt uttryck behövs dessutom några riktigt tydliga statementplagg. Vad detta innebär är unikt för dig och den festival du ska besöka. Det kan vara en mönstrad kjol, en jacka i starka färger, en tröja med välkänd logotyp eller ett unikt tryck. Vissa plagg skriker rock medan andra har tydlig bohemisk stil. För dig som gärna samlas med vänner för digitala festivaler kan de göras festligare om ni väljer att klä upp er.

Samma sak gäller accessoarerna som kompletterar, lyfter eller bryter av mot din övriga stil. Välj de accessoarer du föredrar att bära, men ta gärna en extra titt på de du normalt inte brukar använda för att hitta något som överraskar dig. Smycken kan bäras ensamma eller i mängd som ger tyngd åt looken. En halsduk eller scarf kan få många funktioner beroende på om de bärs runt halsen, huvudet eller höfterna. Väskans viktigaste funktion är att förvara det du behöver ha med dig, men utbudet erbjuder så mycket större variation än så.

För dig som helst inte handlar nytt utan vill bidra till hållbarhet finns det såklart använda men fräscha plagg att köpa. Du kan även önska dig ett presentkort från någon annan eller ge en hint om vad du önskar dig.