Skapa din unika festivalstil

Att åka på festival är höjdpunkten på sommaren. Bra stämning, dans och musik utomhus och roliga upptåg lockar årligen tusentals besökare. Vissa trodde ett tag att festivaler var ett utdöende fenomen, men svenskar verkar inte kunna få nog. Lollapalooza, Way out West och Sweden Rock är bara några av många festivaler som arrangeras i Sverige varje år. Dessa är utmärkta tillfällen att klä upp sig eller prova en stil utöver det vanliga. En festival ställer särskilda krav på kläder eftersom det finns risk för både regn och värme. Anpassa kläderna efter vädret, men våga samtidigt släppa loss och hitta din egen stil. Här får du några tips på vägen för hur du bäst skapar en unik festivalstil.

Snygga t-shirts

En snygg och unik t-shirt är ett måste på festivalen. Matcha den gärna med ditt favoritband på scen. På samma sätt som fotbollsfans klär sig i lagets matchtröja när de går och kollar på fotboll kan du klä dig i en t-shirt med ditt favoritbands namn på. Hos Medtryck kan du skapa din egen T shirt med tryck till ett riktigt bra pris. Här hittar du flera olika färger, modeller och storlekar vilket gör att du kan skräddarsy din t-shirt. Kanske vill du ha en till varje artist du ska gå och titta på? Om ni är ett gäng som ska åka på festival kan det vara kul att trycka upp tröjor till hela gruppen. Medtryck är en smart och smidig tjänst där du väljer modell och laddar upp ditt tryck. Du får alltid en kostnadsfri digital skiss tillsammans med offert innan du beställer produkten. Det innebär att du kan se hur trycket kommer att se ut på just den produkt du önskar beställa. Utöver t-shirts går det även att skapa personliga hoodies, väskor och mycket annat.

Smycken

Festivaler är ett tillfälle där många väljer att ta ut svängarna rent stilmässigt. Amerikanska Coachella är ett exempel på en festival som påminner om en catwalk där besökarna lägger ned mycket tid på att fixa den rätta stilen. Många inspireras av de bohemiska och sport-chica stilarna som visas upp där. Du kan inspireras och matcha en sportig eller bohemisk klädsel med stora smycken. Smycken är en perfekt detalj som fungerar oavsett väder. Vid regnigt väder kan du exempelvis hänga stora halsband ovanpå regnponchon för att skapa en praktisk, men festlig look.

Var snygg, men praktisk

Om du ska på festival i Sverige eller i något av grannländerna går det inte att undvika det föränderliga vädret som kan bjuda på alltifrån solsken och hetta till ösregn och kyla. Kontrollera väderprognoserna innan du åker, men planera för att vädret kan ändras. Det vore tråkigt om sommarens höjdpunkt inte blir som du tänkt dig bara för att du glömde att packa en varm tröja. Se därför till att alltid packa ned någon form av regnjacka eller regnponcho samt minst en uppsättning med varma kläder. Ett par gummistövlar är klassiska festivalskor som passar i regn och lera.