Ordna en odlingsfestival

När du hör ordet festival kanske tankarna främst går till musik, tält och matstånd. Så behöver det faktiskt inte vara. Du kan skapa en festival kring det mesta, tänk bara på de matfestivaler som finns att besöka. Är du en odlingsfantast ska du naturligtvis skapa en odlingsfestival. Här följer några tips på vad du kan erbjuda dina besökare på festivalen.

Fixa blomsterprakt

Som arrangör av festivalen måste du ju naturligtvis stå för att det finns blomsterprakt att beskåda för besökarna. Då gäller det att ligga i och börja i tid. Om du vill odla blommor som blommar exempelvis i mitten av sommaren bör du börja med sådden tidigt på våren. Du bör också välja fröer som håller hög kvalitet. Hos Florea hittar du riktigt bra fröer i ett rikt utbud. De har allt från fröer till grönsaker till fröer för vackra blommor. Det är bara att välja och vraka i sortimentet. Kanske vill du kunna erbjuda dina besökare att köpa vackra buketter? Då har Florea mängder av fröer som passar till snittblommor. Varför inte odla astrar, dahlior och rosenskära till exempel?

Att göra på festivalen

Även om det naturligtvis är trevligt att titta på blommor bör du kunna erbjuda några andra aktiviteter på festivalen. Det är till exempel roligt att kunna erbjuda olika föreläsare. Kanske kan du bjuda in en expert på pelargoner eller en trädgårdsmästare som kan berätta hur man lyckas med grönsakerna? Det kan också vara kul att anordna tävlingar. Som pris kan du exempelvis ge bort fröer från Florea. En rolig tävling kan vara att ta reda på vem som odlat den största pumpan eller moroten med mest speciell form.

Naturligtvis ska du också hitta på något roligt till barnen. Låt dem till exempel så egna solrosfrön eller baka en kaka av egenplockade bär.

Erbjud mat och dryck

För att en festival ska vara just en festival bör du kunna erbjuda både mat och fika. Extra roligt blir det ju om du kan erbjuda mat som är lagad av dina egna grödor. Som förfriskning passar en god saft och som mat kan du till exempel erbjuda wraps med olika ugnsrostade grönsaker och örter. Det är dock viktigt att du ser till att skaffa de tillstånd som krävs för att få servera egenlagad mat i offentliga sammanhang.

Nu har du det mesta som behövs för att kunna ordna en riktigt lyckad odlingsfestival. Allt som behövs är besökare. Dem kan du nå genom att annonsera på sociala medier eller i lokalpressen. Komplettera gärna din annons med vackra och inbjudande bilder för att locka ännu fler besökare. Passa också på att undersöka om du kan hitta volontärer som vill hjälpa till och bidra till att festivalen blir lyckad.