Konstiga amerikanska matfestivaler

USA är ju inte känt i första hand för det amerikanska köket, men även om man inte förväntar sig delikatesser när man reser till den norra delen av den amerikanska kontinenten, förknippar man nog i alla fall inte USA med de rätter som bjuds på de festivaler vi tänkte beskriva här.

Vad sägs till exempel om att äta insekter? En årligt återkommande festival i USA är Bugfest, som anordnas i North Carolina, och som lockar 25 000 besökare varje år. Namnet gör att denna festival inte behöver någon närmare beskrivning av vad man kan prova på där.

En annan udda matfestival i USA finns i West Virginia, och även här är namnet mycket målande: Road Kill Grill. Det handlar alltså om en festival där man grillar döda djur som hittats vid sidan av vägen – bra för miljön, men gott? Det återstår att se.

Slutligen måste självklart festivalen i Rock Creek Lodge i Montana finnas med på denna lista över konstiga matfestivaler. Under denna festival bjuds på tjurtestiklar, som har tillagats på en rad olika sätt och med olika tillbehör – varken mer eller mindre.

Något som kan förta (den kanske tveksamma) glädjen av dessa matfestivaler är att man har problem med tänderna, och att det därför gör ont när man tuggar. Innan man reser iväg ska man därför se till att få specialisttandvård från exempelvis Distriktstandvarden.se, så att man kan smaka på allt som lockar en på dessa festivaler.