Galna och ovanliga festivaler i världen

Tidningen Vagabond skriver om 12 galna festivaler man inte får missa om man älskar äventyr och speciella upplevelser.

Smaka på namnet Dairokuten-no-Hadaka Matsuri. Det är en japansk festival som går ut på att människor varje år i februari klär sig i ett litet tygstycke och kastar lera på varandra. Självklart sker det med ett gott syfte, att önska hälsa och välstånd, samt bringa god risskörd. Ett måste för de som älskar gegga och inte är rädda för att smutsa ner sig!

På Nya Zeeland kan man besöka World Buskers Festival, som, precis som namnet skvallrar om, är en festival som hyllar gatumusik. Sedan starten 1994 samlas gatuartister av alla de slag, musiker, akrobater och andra, i Christchurch för att tillsammans hylla gatu-underhållning. De som besöker uppmuntras att ta med sig kontanter och belöna de uppträdande. En annorlunda, spontan och färgglad tillställning!

En annan färgglad festival som får alla att dra på smilbanden och bli ordentligt smutsiga är Holi, en indisk färgfestival. Lagom till våren firar man slutet på den långa vintern och ankomsten av ljus och värme. Holi går helt enkelt ut på att tusentals människor samlas och sprutar ned varandra med färg. En av världens mest glädjefyllda festivaler!