Festivaler på särskilt vackra och unika platser

Festivaler kan inte bara bjuda på otroliga kulturupplevelser; en otroligt vacker eller unik plats för arrangemanget kan bidra till att göra upplevelsen något alldeles extra speciellt. I stenbrott, uppe på berg med vidunderlig utsikt, i ett gammalt industriområde, listan är lång på platser där några underbara festivaler äger rum som kan bli upplevelser för livet.

I Malaysia, närmare bestämt i Bastugrottorna utanför Kuala Lumpur, äger i Januari en festival rum för att fira Thaipusam, en hinduisk högtid. Hundratusentals människor samlas för att fira, bland annat genom att bära en gyllene staty av guden Murugas uppför trappsteg som leder till grottorna. Att åka på semester till Malaysia och kombinera det med ett besök på festivalen blir definitivt ett minne för livet.

Är man äventyrlig av sig kan man i januari besöka världsmusikfestivalen Le Festival au Désert i Mali. Det speciella med denna festival är att den hålls mitt i öknen! Festivalen har sitt ursprung i nomadfolket tuaregernas årliga fester. Här hittar man musik från både Mali och andra delar av Afrika och världen.

Självklart kan man hålla sig till Europa och Norden för att få otroligt vackra festivalupplevelser. Besök Secret Solstice på Island en sommar och få en upplevelse du aldrig kommer att glömma. Under tre sommarnätter dansar man i midnattssol, till stora band såsom Of Monsters and Men och Deftones. Detta i kombination med den isländska spektakulära naturen.

På hemmaplan hittar man en del vackra och unika festivaler man inte borde missa. I kalkbrottet Dalhalla i vackra Dalarna hittar man en nykomling bland landets festivaler. Djupt nere i kalkbrottet med sin enorma akustik kan man under några dagar njuta och dansa till elektronisk musik. Inte bara festivalområdet är unikt, älskar man elektronisk musik kommer utbudet att imponera.

Tidningen Expressen tipsar om 40 häpnadsväckande festivaler du någon gång borde besöka.